Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Olt au emis în ultimele două săptămâni două ordine de protecţie provizorii în cazuri de violenţă domestică; victimele sunt femei

violenta

Poliţiştii din judeţul Olt au emis în ultimele două săptămâni două ordine de protecţie provizorii în cazuri de violenţă domestică, victimele fiind femei, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, relatează Agerpres.

Aceasta a precizat că unul dintre ordinele de protecţie provizorie a fost emis în oraşul Corabia, în urma unui conflict între soţi, iar al doilea a fost emis în comuna Obârşia. Victime în aceste două cazuri au fost femei iar agresori, soţii acestora.

Potrivit reprezentantei IPJ Olt, începând din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu, prin care sunt dispuse, pentru o perioadă de cinci zile, una sau mai multe măsuri de protecţie a victimelor.

Citește și: Cinci persoane au fost rănite în două accidente rutiere, după ce mașinile în care se aflau s-au răsturnat

"Faţă de agresor, poliţistul, prin ordinul de protecţie provizoriu, poate dispune şi alte obligaţii sau interdicţii, şi anume: păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţă, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliţie a armelor deţinute de acesta", a explicat Alexandra Dicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.