Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Penitenciarul Oradea au donat sânge pentru un copil, de Ziua Drapelului Naţional

Puterea
plasma umana sange recoltare

Un grup de 25 de poliţişti, angajaţi ai Penitenciarului Oradea, au ales să marcheze Ziua drapelului naţional donând sânge pentru un copil accidentat joi pe o trecere de pietoni şi aflat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din municipiul reşedinţă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Oradea, cei 25 de poliţişti, "profund impresionaţi de situaţia critică în care se află Horia Andrei Chiva", s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraş pentru a veni în sprijinul micului erou.

"Astfel de acţiuni subliniază angajamentul Penitenciarului Oradea faţă de valorile care stau la baza exercitării funcţiei publice: ordine, disciplină, siguranţă, profesionalism, dar şi umanism, lucru în echipă şi deschidere faţă de societate," se arată în comunicat.

Conducerea penitenciarului a făcut un apel în rândul populaţiei asupra importanţei actului de donare de sânge şi asupra faptului că sângele donat şi componentele lui facilitează o gama largă de tratamente esenţiale, care de multe ori pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Această acţiune de donare de sânge marchează şi Ziua Poliţiştilor de Penitenciare, care se sărbătoreşte în fiecare an cu ocazia Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în data de 29 iunie.

Horia Andrei Chiva, în vârstă de 12 ani, a fost lovit joi după-masă de o maşină pe trecerea de pietoni din faţa sediului Poliţiei Municipiului Oradea, din Calea Aradului. Evenimentul rutier a fost provocat de un şofer de 25 de ani care a condus cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihoactive, iar apoi a fugit de la locul faptei.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, iar în cursul zilei de vineri a fost prezentat în faţa judecătorilor de la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Familia copilului a lansat un apel public la donare de sânge, deoarece acesta se află în stare gravă la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.