Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Vrancea au descins la Vidra, peste producătorii de mangal: Localnicii au reclamat poluarea masivă din zonă

investenergy.ro
carbune

Poliţiştii vrânceni şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au efectuat miercuri controale la mai mulţi producători de mangal din comuna Vidra suspectaţi că ar desfăşura activităţi ilegale, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

"Miercuri, în comuna Vidra, satele Burca şi Scafari, între orele 6,00 -13,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Vidra împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, poliţişti locali din cadrul Primăriei Vidra şi inspectori sanitari din cadrul DSP Vrancea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat o acţiune pentru combaterea faptelor de producere ilegală a mangalului şi activităţi conexe. Astfel, au fost verificate patru locaţii de producere a mangalului şi un depozit de material lemnos", a declarat  purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent-şef adjunct Paula Enache.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Potrivit acesteia, pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 lei, iar poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos.

Populaţia din Vidra a reclamat în mai multe rânduri autorităţilor faptul că se confruntă cu probleme de sănătate din cauza activităţilor din zonă.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

"Populaţia din zonă a reclamat diverse probleme de sănătate, probleme cu plămânii, cu respiraţie, iar suspiciunile au fost confirmate de inspectorii DSP Vrancea. Potrivit legii, distanţa de amplasare a unor activităţi potenţial poluatoare este de circa 2.000 de metri faţă de prima locuinţă, iar aici vorbim de o activitate care se desfăşoară în sat, lângă case", a declarat,  directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Nu este pentru prima dată când producătorii de mangal de la Vidra sunt sancţionaţi de DSP sau poliţie, însă aceştia şi-au continuat nestingheriţi activitatea în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.