Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii gălățeni au aplicat peste 16.000 de amenzi, de aproximativ 6 milioane lei, de la începutul anului

Peste 16.000 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproximativ 6 milioane lei, au fost aplicate de poliţiştii locali de la începutul anului, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Poliţia Locală Galaţi.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, oamenii legii au constatat 155 de fapte cu caracter penal şi s-au înregistrat peste 3.000 de petiţii, în timp ce baza de date a fost accesată în peste 13.000 de cazuri. Conducătorilor auto care au încălcat legislaţia rutieră li s-au aplicat şi aproximativ 11.000 de puncte penalizare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Cele mai multe amenzi au fost date pe segmentul de Ordine Publică, unde au fost aplicate un număr de 10.883 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de aproximativ 4 milioane lei.

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră, au constatat şi aplicat un număr de 4.065 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 1,2 milioane lei, la care se adaugă şi un număr de 7.535 puncte penalizare.

Serviciul Baza de Date, Dispecerat şi Monitorizare Video a înregistrat peste 3.900 de sesizări telefonice, 1.193 dintre ele vizând tulburarea liniştii publice. Urmează parcările neregulamentare - 593 sesizări şi abaterile pe linie de legislaţie rutieră - garaje sau parcări blocate voluntar, în număr de 445.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Prin aplicaţia "City App", au fost înregistrate 230 sesizări, iar Baza de date a fost utilizată în 13.134 cazuri, 10.182 pentru verificări persoane şi 2.952 pentru verificări autoturisme.

"Perioada primelor zece luni din acest an a fost cea mai dificilă din punct de vedere operativ. Pe lângă faptul că a trebuit să efectuăm foarte multe activităţi specifice prevenirii infectării cu noul coronavirus, sub conducerea şi coordonarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, în perioadele de urgenţă şi alertă, poliţiştii locali specializaţi au efectuat multe activităţi solicitate de Primăria Galaţi, direcţiile de specialitate, dar şi alte instituţii", a declarat directorul Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.