Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii germani au arestat un lider Pegida, responsabil pentru două atentate teroriste - FOTO

Autorităţile germane au arestat joi un bărbat suspectat că ar fi autorul a două atentate cu bombă, dintre care unul comis împotriva unei moschei din Dresda la 29 septembrie, cu câteva zile înainte de festivităţile de ziua naţională, transmite vineri AFP, citând Parchetul şi poliţia locale.

Conform procurorilor, la domiciliul lui Nino K. (foto jos), în vârstă de 29 de ani, originar din Dresda, au fost găsite materiale ce puteau fi utilizate la fabricarea de dispozitive explozive, relatează agerpres.

Citeşte şi: Noul trend în Germania. Refugiaţii musulmani SE CONVERTESC la creştinism

Potrivit unor informaţii publicate de cotidianul Bild, dar care nu au fost confirmate de poliţie, bărbatul a fost unul din oratorii mişcării islamofobe Pegida. La o adunare în vara lui 2015, el ar fi luat cuvântul împotriva 'străinilor criminali' şi a 'africanilor prefăcuţi'.

content-image

Explozia din seara zilei de 29 septembrie, în faţa porţii de intrare la moschee, a provocat o puternică emoţie, mai ales că înăuntru se aflau imamul, soţia sa şi cei doi copii ai cuplului. Atentatul nu s-a soldat cu victime.

Nino K. mai este suspectat că a detonat un dispozitiv artizanal pe terasa unui centru de congrese din Dresda, în aceeaşi seară.

Citeşte şi: Atac TERORIST în capitala Egiptului - FOTO

Dresda, situată în fosta Republică Democrată Germană, a găzduit la 3 octombrie ceremoniile de marcare a 26 de ani de la reunificare, festivităţi la care au fost prezenţi preşedintele Joachim Gauck şi cancelarul Angela Merkel, aceasta din urmă fluierată de mulţime.

Dresda, oraş cu peste 500.000 de locuitori, dintre care puţini străini, a devenit în ultimii doi ani scena unor manifestaţii antiislam şi antirefugiaţi, organizate de mişcarea Pegida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.