DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Polițiștii îi avertizează pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: 'Suspendarea angajărilor va afecta combaterea infracţionalităţii'

ziaruldeiasi.ro
politisti-protest

Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu şi lung calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale statului în lupta cu infracţionalitatea, atrage atenţia Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, anunţul liderilor coaliţiei de guvernare de a majora, cu 1 iulie 2022, salariile angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională cu un sfert din diferenţa rămasă restantă detensionează pe moment dialogul social dintre clasa politică şi reprezentanţii sindicatelor din poliţie şi din penitenciare.

În data de 23.05.2022, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, au anunţat simultan pe Facebook două măsuri politice cu impact asupra salariilor poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare. Liderii politici au decis ca, începând cu data de 1 iulie 2022, să: acorde un sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu Legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public şi să suspende angajărilor în sectorul bugetar, începând cu 1 iulie.

Vezi și: Guvernul, criticat de sindicaliști după măsurile anunțate: 'Este departe de a aduce rezultatele dorite'

"Sindicatele din poliţie şi din penitenciare rămân vigilente la măsurile anunţate de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi solicită celor doi lideri politici să aplice integral Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor militare aşa cum au fost votate iniţial în Parlament, de aceleaşi partide politice care formează actuala alianţă de guvernare. Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu şi lung calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale statului în lupta cu infracţionalitatea. Deficitul acut de personal cu care se confruntă angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională prejudiciază capacitatea acestor instituţii de a menţine ridicată performanţa poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare", avertizează FSANP.

Vezi si: Protest masiv în fața Guvernului! Profesorii și poștașii își strigă nemulțumirea în stradă: denunță starea avansată de sărăcie

Context

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Coaliția de guvernare a anunțat amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

O altă măsură este pentru angajați, respectiv acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi un sprijin unic de 700 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.