Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii locali din Galați au aplicat 735 de amenzi pe legea anti-fumat, de la începutul anului

www.stiripesurse.ro
antifumat

Poliţiştii locali din municipiul Galaţi au aplicat, de la începutul anului, în baza Legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, un număr de 735 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de aproximativ 60.000 lei, scrie Agerpres.

Potrivit unei informări transmise, joi, de Poliţia Locală Galaţi, cele mai multe dintre amenzi au fost date unor persoane care fumau în locaţii, precum spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare, autoturisme de serviciu. 

Anul trecut, poliţiştii locali au aplicat, pe baza legii anti-fumat, un număr de 487 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 49.650 lei.

Citește și: O femeie a fost atacată de un porc mistreţ. Populația a fost avertizată printr-un mesaj Ro-Alert

De asemenea, din 2016, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au dat peste 1.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 lei, pentru încălcarea acestei legi. 

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.