Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii ruşi au arestat şase presupuşi RECRUTORI de terorişti

Şase cetăţeni provenind din ţări din Asia Centrală au fost reţinuţi la Sankt Petersburg, fiind suspectaţi că încercau să recruteze "terorişti", a anunţat miercuri filiala locală a Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General rus, relatează AFP şi EFE, conform agerpres.

Aceştia încercau să recruteze "persoane originare din Asia Centrală pentru a comite crime cum ar fi atentate teroriste", a indicat Comitetul, care precizează că, în acest stadiu, reţinerea celor şase nu are legătură cu presupusul autor al atentatului de luni din metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morţi şi circa 50 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ.

Rusia se confruntă cu o ameninţare islamistă total diferită

Potrivit Comitetului, cei şase sunt suspectaţi de recrutare de persoane pentru grupări cum ar Statul Islamic sau Fatah al-Sham (fostul Front Al Nusra înainte de ruperea de Al Qaida).

Aceştia îi îndemnau să se alăture unor "grupări armate ilegale, inclusiv în afara Rusiei" şi să "participe la activităţi" ale Statului Islamic sau Fatah al-Sham.

Percheziţii au avut loc la domiciliul suspecţilor, unde s-au găsit, printre altele, literatură "islamistă şi extremistă", mai adaugă Comitetul de anchetă rus.

Autorul atentatului sinucigaş de luni din metroul din Sankt Petersburg a fost identificat de anchetatori ca Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kârgâzstan - fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităţilor kârgâze, tânărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 şi avea cetăţenie rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.