Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii s-au alăturat mișcării de protest a cetățenilor în mai multe orașe boliviene, contestând rezultatele alegerilor prezidențiale din țară

ap / bbc.com
mineri bolivia

Mai mulți ofițeri de poliție s-au alăturat mișcării de protest a cetățenilor în cel puțin trei orașe boliviene, contestând rezultatele alegerilor prezidențiale din țară și solicitând demiterea președintelui Evo Morales, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

Forțele de poliție din orașele boliviene Sucre, Santa Cruz și Cochabamba și-au declarat imunitate și au trecut de partea cetățenilor care protestează împotriva rezultatelor scrutinului electoral și care solicită reformări socio-politice în țară.

Demersul ofițerilor de poliție indică posibilitatea unor mișcări similare din partea forțelor de securitate care asigură protecția președintelui Evo Morales, în contextul mișcărilor de protest care continuă de săptămâni.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Ministrul bolivian de Apărare, Javier Zavaleta, a informat vineri că nicio acțiune militară nu va fi realizată împotriva ofițerilor de poliție care protestează în acest moment și că autoritățile guvernamentale nu vor mobiliza trupe pentru a răspunde manifestațiilor din țara sud-americană.

Ministrul de Interne din Bolivia, Carlos Romero, a declarat că „o strategie de lovitură de stat a avut loc” și a transmis că discuții ar putea avea loc pentru a preveni escaladarea crizei politice, în condițiile în care manifestanții cer demiterea lui Morales, acuzat că ar fi fraudat rezultatele alegerilor prezidențiale.

Cel puțin trei persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și susținătorii președintelui Morales de la începutul manifestațiilor, pe 20 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.