Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii și DIICOT, percheziții la profesorii care au comis fraudă la Bacalaureat

Facebook
examen bacalaureat

Fraudă la Bacalaureat în Mehedinți. O grupare este bănuită că, în timpul examenelor, a oprit de mai multe ori camerele de supraveghere ca să le dea candidaților rezolvările subiectelor. Perchezițiile vizează inclusiv profesorii, care au dat elevilor rezolvările la examen.

Tot la Mehedinți, procurorii DIICOT au făcut percheziții la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, în legătură cu sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul trecut. Opt persoane, printre care inspectori școlari, au fost aduse la audieri, într-un dosar de fraudare a examenului maturității.

De-a lungul timpului, au foat audiate 50 de persoane. Până în acest moment, se cunoaște faptul că, din 160 de lucrări verificate de anchetatori, 140 erau identice.

Polițiștii din Mehedinți și procurorii DIICOT au făcut, miercuri, nouă percheziții domiciliare, la persoane bănuite constituire a unui grup infracțional organizat, perturbarea funcționării sistemelor informatice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și omisiunea sesizării.

La percheziții au fost confiscate 10 telefoane mobile, un laptop, 9.000 de euro, 2.600 de lei, precum și alte bunuri.

„Din cercetări a reieșit că, la nivelul unei instituții, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat în scopul fraudării examenului de bacalaureat, sesiunea august –septembrie 2022. În acest sens, s-ar fi acționat asupra sistemului de supraveghere video amplasat pe holurile centrului de examen, în toate cele trei zile ale probelor, prin oprirea acestora, cu caracter temporar, la diferite intervale de timp, moment în care membrii comisiei, împreună cu liderul grupului infracțional, ar fi furnizat candidaților cu care aveau înțelegeri, rezolvările subiectelor de examen”, transmite IGPR.

Opt mandate de aducere au fost puse în executare, suspecții fiind duși la DIICOT Mehedinți.

Apoi, liderul grupului infracțional, un bărbat, de 51 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de alte cinci persoane implicate a fost luată măsura controlului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.