Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii spanioli au arestat patru suspecţi de terorism

Patru bărbaţi au fost arestaţi luni în Spania, suspectaţi de legături cu unul dintre membrii comandourilor trimise în Europa pentru a comite atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a informat Ministerul de Interne spaniol, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres

Garda Civilă a arestat "două persoane la Arteixo şi Tufions-Vimianzo (nord) şi alte două la Almeria (sud) pentru implicarea lor într-o reţea de trafic de migranţi având legătură cu Daesh" (acronimul în limba arabă pentru SI), a precizat ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: Stil MAFIOT. Vicepreşedintele ţării a BĂTUT şi RĂPIT un rival politic

Potrivit anchetei realizate de o instanţă specializată în cazuri de terorism, deţinuţii "s-au aflat în contact înainte şi după atentatele de la Paris cu cel puţin unul dintre teroriştii arestaţi la Salzburg" în Austria, se precizează în comunicat.

Pe 10 decembrie 2015, ancheta privind atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi, comise de trei comandouri au condus la arestarea la Salzburg a unui algerian, Adel Haddadi, şi a unui pakistanez, Mohamed Usman.

Cei doi bărbaţi au ajuns cu un grup de migranţi pe 3 octombrie 2015 pe insula greacă Leros având asupra lor documente false, în acelaşi timp cu doi dintre atacatorii sinucigaşi irakieni de pe Stade de France.

Ultimii doi şi-au continuat călătoria, în timp ce algerianul şi pakistanezul au fost reperaţi şi reţinuţi. Aceştia din urmă sunt bănuiţi că ar fi făcut parte dintr-un al patrulea comando care nu a putut acţiona pe 13 noiembrie 2015.

Citeşte şi: Al doilea proces al recrutorului de jihadişti din Belgia riscă să nu mai fie ţinut

Potrivit autorităţilor spaniole, bărbaţii arestaţi luni ar avea legături cu filiera care a organizat sosirea în Europa a jihadiştilor autori ai atentatelor de la Paris.

În comunicat, ministerul a afirmat că după atentate, Spania şi-a consolidat anchetele cu privire la "reţelele de migranţi clandestini pentru a evita ca acestea să poată fi folosite de terorişti pentru a se infiltra în Europa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.