Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul ucis de Sultanul veiozelor a fost decorat de preşedintele Iohannis

iohannis semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să dea curs solicitării ministrului de interne, Gabriel Oprea, cu privire la decorarea poliţistului ucis la datorie de un afacerist turc care nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului.

Potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO  de Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele l-a decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 21 august a.c., decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu.

Decorarea a fost făcută la propunerea Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Departamentul Comunicare Publică 
22 August 2015

 

*****

Autopsia făcută vineri în urma decesului politistului Gheorghe Ionescu a relevat că acesta avea insuficientă multiplă de organe, traumatisme craniene si toraco-abdominale, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Trupul neînsufletit al politistului a fost dus pentru autopsie la Institutul National de Medicină Legală.

Poliţistul Gheorghe Ionescu, internat pe 2 august la Spitalul Floreasca în stare foarte gravă, a intrat, vineri dimineaţă, în stop cardiac sub ventilaţie mecanică, manevrele de resuscitare cardio-pulmonară instituite imediat neavând niciun rezultat, potrivit unită?ii sanitare.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, pacientul Gheorghe Ionescu a fost internat în 2 august în stare extrem de gravă.

"Încă de la internare, pacientul Gheorghe Ionescu a prezentat o stare extrem de gravă, necesitand măsuri terapeutice avansate de terapie intensivă şi intervenţii chirurgicale. Cu toate aceste măsuri şi în ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a menţinut în continuare gravă şi în dimineaţa zilei 21august s-a instalat stopul cardiac sub ventilaţie mecanică", mai spune spitalul în comunicatul de presă.

După ce pacientul a intrat în stop au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonară, "care, din pacate, nu au fost urmate de un răspuns favorabil, decesul pacientului fiind înregistrat la ora 7.00", a precizat sursa citată.

Politistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineată, după aproape trei sătămâni în care a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc aflat la volan.

Gheorghe Ionescu va fi înmormântat, duminică, probabil în jurul orei 13.00, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare, a precizat liderul Sidicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu. El a mai spus că trupul neînsufletit al politistului va fi dus de sâmbătă seară la capela cimitirului.

Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate na?ională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.