Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezii îl atacă dur pe Joe Biden: Ocupat cu Putin, nu are timp pentru aliați

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Guvernul Poloniei a criticat dur, vineri, refuzul preşedintelui american, Joseph Biden, de a se întâlni cu liderii ţărilor central şi est-europene în cursul turneului în Europa, denunţând pasivitatea Washingtonului faţă de controversatul proiect al gazoductului Nord Stream 2.

"Din nefericire, delegaţia americană care vine în Europa, condusă de preşedintele Biden, este atât de ocupată cu întrevederea cu preşedintele rus Vladimir Putin încât nu a găsit timp pentru organizarea de întâlniri cu aliaţii de pe flancul estic", a declarat Zbigniew Rau, ministrul polonez de Externe, într-un articol de opinie publicat în cotidianul Rzeczpospolita.

Zbigniew Rau a denunţat decizia Administraţiei de la Washington de a anula sancţiunile impuse companiei Nord Stream 2 AG, implicată în proiectul controversatului gazoduct care va face legătura între Rusia şi Germania.

"Cine va plăti factura pentru greşelile germane şi americane? Nicio criză nu se va rezolva prin refuzul de a răspunde la telefon", a afirmat Zbigniew Rau.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se află într-un turneu în Europa. În momentul de faţă este în Marea Britanie, pentru summitul G7. În următoarele zile, va ajunge în Belgia, pentru summitul NATO şi pentru o reuniune cu liderii Uniunii Europene. Pe 16 iunie, Joseph Biden se va întâlni în oraşul elveţian Geneva cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Polonia contestă proiectul gazoductului Nord Stream 2, care va face legătura directă între Rusia şi Germania, evitând Ucraina.

Gazoductul este contestat şi de Washington, dar Administraţia Joseph Biden a decis anularea unor sancţiuni pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.