Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezii vor primi despăgubiri pentru creşterea preţului energiei electrice

romanialibera.ro
krs polonia

Polonia ar putea pune deoparte aproximativ trei miliarde zloţi (792 milioane dolari) în bugetul pe 2021, bani ce vor fi folosiţi pentru acordarea de despăgubiri gospodăriilor afectate de creşterea preţurilor la energie electrică în 2020, a declarat, marţi, ministrul polonez al Activelor Statului, Jacek Sasin, transmite Reuters.

Autoritatea Naţionala de Reglementare în Domeniul Energiei din Polonia (URE) a aprobat solicitările formulate de companiile energetice pentru a majora preţul energiei electrice livrate consumatorilor casnici cu aproximativ 10,5-13% pe lună în 2020, însă Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la putere, a promis că va proteja gospodăriile de pe urma creşterii facturilor la electricitate.

"Am făcut unele calcule care sunt de ordinul miliardelor, credem că în total va fi vorba de o sumă de aproximativ trei miliarde zloţi", a declarat Jacek Sasin, într-un interviu acordat postului de televiziune TVN24.

Sasin a precizat că gospodăriile vor putea depune cereri pentru acordarea de despăgubiri de la guvern pentru majorarea facturilor la energie începând cu finalul acestui an.

"În cele din urmă, polonezii nu vor plăti mai mult pentru energie electrică, aşa că vom face ceea ce am promis", a spus Jacek Sasin.

În anul 2019, preţul energiei electrice în Polonia a fost plafonat graţie unei reduceri a nivelului taxei plătite de consumatori pentru electricitate şi a tarifului de tranziţie, care se regăseşte în factura la electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.