Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a anulat o etapă de Cupă Mondială la scrimă: nu sunt de acord cu reintegrarea sportivilor din Rusia de către Federaţia Internaţională de Scrimă

Scrima

Polonia a urmat exemplul Germaniei şi Franţei şi a anulat o etapă de Cupă Mondială programată în aprilie la Poznan, în semn de protest faţă de reintegrarea sportivilor din Rusia de către Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE), relatează AFP.

“Nu putem organiza acest turneu respectând condiţiile impuse de FIE, adică să îi primim pe sportivii ruşi”, a declarat vicepreşedintele federaţiei, Adam Konopka.

“Am primit un mesaj arogant de la FIE, în care ni se comunica faptul că forul mondial este cel care decide cine participă şi în ce condiţii şi că noi trebuie să organizăm totul”, a adăugat Konopka.

Duminică, Rusia a anunţat că a decis să nu îşi trimită scrimerele în Polonia pentru un turneu de calificare la Jocurile Olimpice, considerând condiţiile de participare inacceptabile.

Turneul era programat în perioada 21-24 aprilie, la Poznan.

Polonia le cerea sportivelor ruse şi belaruse să semneze un document prin care se angajează că nu susţin ofensiva armată rusă din Ucraina şi că nu fac parte din armată sau din serviciile Rusiei. În plus, ele erau obligate să respecte criterii stricte de neutralitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.