Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a blocat conturile bancare ale ambasadei Rusiei la Varșovia, pe motiv că ar putea fi folosite pentru spălare de bani sau activități teroriste

rfi.ro
rusia polonia

Ambasadorul Rusiei la Varşovia a afirmat joi că Polonia a blocat conturile bancare ale misiunii diplomatice ruse pe motivul că acestea ar putea fi folosite pentru spălare de bani sau finanţare de activităţi teroriste, transmite Reuters.

'Conturile noastre au fost blocate printr-o decizie a Ministerului de Finanţe şi apoi printr-o decizie a unui procuror polonez', a spus ambasadorul Serghei Andreev, la Canalul 1 al televiziune de stat ruse, citat de TASS.

Potrivit lui Andreev, motivul invocat a fost acela că 'fonduri din conturile noastre ar putea fi, chipurile, folosite pentru spălarea de bani obţinuţi ilegal sau pentru finanţarea terorismului'.

Ministerul de Externe de la Varşovia a anunţat miercuri expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi că lucrau pentru spionajul rus. Moscova a răspuns că acuzaţiile sunt fără fundament, potrivit Agerpres.

Întrebat joi despre expulzarea diplomaţilor ruşi şi dacă ambasadei i-au fost îngheţate conturile, premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat: 'Pot doar să spun în termeni generali că ne ocupăm de îngheţarea fondurilor Federaţiei Ruse'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.