Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia cere elitei mondiale 'să facă tot ce poate pentru a stopa războiul din Ucraina': 'Davos nu are doar creierul lumii, ci şi conştiinţa sa'

Najwyższy Czas
Mateusz Morawiecki

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut marţi comunităţii internaţionale să ''facă tot ce poate pentru a stopa războiul'' din Ucraina, relatează thenews.pl, conform AGERPRES.

'Davos nu are doar creierul lumii, ci şi conştiinţa sa. Fiecare lider are responsabilitatea de a cere acelei conştiinţe să acţioneze'', a declarat Morawiecki în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

El a descris acţiunile militare ale forţelor ruse în Ucraina drept 'o maşină de distrugere sistematică, organizată''.

''Aşa cum, acum peste 30 de ani, Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei după căderea comunismului, astăzi este datoria noastră să întindem o mână Ucrainei'', a accentuat şeful executivului polonez.

Referitor la politica economică, Mateusz Morawiecki a spus că Polonia este deja o ''economie dezvoltată'', subliniind că a investi în ţara sa înseamnă ''o investiţie în stabilitatea şi în securitatea întregului Occident''.

La 24 februarie, Rusia a declanşat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.