Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia: Conservatorii conduc detașat într-un sondaj de opinie

sondaj

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, este susţinut de 45% din electoratul polonez, relevă un nou sondaj de opinie, realizat de institutul CBOS şi dat publicităţii marţi de site-ul thenews.pl, scrie agerpres.ro

Sprijinul popular pentru PiS, care a preluat puterea executivă după victoria în alegerile de la finalul lui 2015 din Polonia, a scăzut totuşi cu două puncte procentuale faţă de luna octombrie. 

Partidul de opoziţie Platforma Civică (PO, liberal) deţine 17% în preferinţele electoratului polonez, în creştere cu un punct procentual faţă de octombrie. Pe poziţia a treia în sondajul CBOS se află formaţiunea de extremă dreapta Kukiz'15, cu 8% din preferinţele alegătorilor, aceasta fiind urmată de partidul Nowoczesna (Modern), cu 5% din preferinţele electoratului polonez. 

Sondajul mai arată că niciun alt partid polonez nu ar trece pragul de 5% din voturi necesar pentru a accede în parlament. 

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 2-12 noiembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.016 alegători polonezi, care au fost întrebaţi ce formaţiune ar susţine dacă ar avea loc alegeri parlamentare în prima jumătate a acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.