Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia cumpără rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune

mbda-systems.com
MBDA rachete

Filiala britanică a consorţiului european MBDA a încheiat un contract în vederea livrarării Poloniei a unor sisteme de rachetă de tip sol-aer cu rază scurtă de acţiune, anunţă părţile într-un comunicat, relatează AFP, potribit news.ro.

În baza acestui acord, MBDA urmează să livreze unui consorţiu polonez, PGZ-Narew, sisteme de tip CAMM iLauncher, care urmează să fie integrate unor instalaţii poloneze, în cadrul Programului de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune Narew.

”Consorţiul PGZ-Narew a încheiat un acord cu MBDA cu privire la calendarul şi modalitatea de livrare a elementelor sistemului Narew prin intermediul partenerului britanic”, anunţă în acest comunicat comun MBDA şi PGZ-Narew.

Acest acord priveşte integrarea unor lansatoare şi unor rachete produse de către MBDA unor staţii de radiolocalizare şi unui sistem de comunicaţii şi comandă fabricate de industria poloneză a apărării.

Polonia vrea să se echipeze cu 23 de sisteme antiaeriene de tip Narew, cu o rază de acţiune de aproximativ 25 de kilometri.

Valoarea acestui contract nu a fost comunicată, însă costul total al Programului Narew este estimat între 11 şi 15 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.