Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia face un anunţ surprinzător: Are legătură cu Statul Islamic

teroristi jihadisti statul islamic

Polonia face un anunţ surprinzător. Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a declarat vineri că au loc discuţii între Polonia şi Franţa pentru definirea sprijinului pe care guvernul de la Varşovia îl poate oferi în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează agenţia EFE.

Responsabilul polonez a declarat în faţa presei la Varşovia că ţara sa sprijină 'eforturile franceze împotriva SI' şi a semnalat că la reuniunea miniştrilor europeni ai apărării, desfăşurată pe 17 noiembrie, Polonia şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora în cadrul unei operaţiuni împotriva acestei grupări jihadiste. 'Susţinem solidaritatea şi, în mod evident, considerăm cu nu trebuie cedat în faţa terorismului', a mai spus ministrul Macierewicz.

Declaraţia sa survine după ce parlamentul de la Berlin a aprobat vineri participarea Germaniei cu şase avioane Tornado în misiunile de recunoaştere în Siria şi angajarea unei fregate alături de portavionul francez Charles-de-Gaulle, precum şi mobilizarea a maxim 1.200 de soldaţi pentru operarea acestor echipamente ce nu se vor implica însă în misiuni de luptă.

Şi ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a declarat anterior la Bruxelles că guvernul din care face parte examinează posibilitatea de a se alătura coaliţiei militare împotriva jihadiştilor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.