Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia în alertă, după ce o rachetă rusească a ajuns în spațiul său aerian. Apărarea antiaeriană, activată

Facebook
rachete-razboi

Polonia a transmis că a activat apărarea antiaeriana duminică dimineață, după ce o rachetă de croazieră rusă îndreptată spre Ucraina a intrat în spațiul său aerian.

„Pe 24 martie, la ora 4:23, a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate în această seară de aviația cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse”, a transmis Comandamentul Operațional al forțelor armate poloneze pe Reteaua X.

„Obiectul a zburat în spațiul aerian polonez, lângă satul Oserdow, timp de 39 de secunde”, a spus Comandamentul Operațional. „A fost observat de sistemele radar militare pe tot parcursul zborului.”

Rusia a lansat 20 de rachete în regiunea de vest a Ucrainei, aproape de granița cu Polonia

Incidentul vine după ce oficialii ucraineni au raportat că Rusia a lansat aproximativ 20 de rachete și șapte drone de atac Shahed care vizează regiunea de vest a Ucrainei Lviv, care se află în apropierea graniței cu Polonia.

De asemenea, au fost raportate mai multe explozii în capitala ucraineană Kiev. Primarul din Lviv, Andrii Sadovyi, a spus că rachetele au vizat infrastructura critică, dar că nu au fost raportate lovituri chiar în orașul Lviv.Comandamentul Operațional a spus pe X că atât aeronavele poloneze, cât și cele aliate au fost activate.

„Au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spațiului aerian polonez”, a adăugat au transmis reprezentanții comandamentului.

Polnia, în alertă constantă

„Armata poloneză monitorizează continuu situația de pe teritoriul ucrainean și rămâne în alertă constantă pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez”, se arată în comunicat.

Ultima dată când Rusia a încălcat spațiul aerian al Poloniei a fost pe 29 decembrie 2023. Armata poloneză a declarat la acel moment „un obiect aerian neidentificat” a intrat în spațiul său aerian de pe teritoriul ucrainean, iar mai târziu, cel mai înalt ofițer militar al Poloniei a spus că „toate indicii” sugerau că este o rachetă rusească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.