Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia își extinde capacitățile de import și prelucrare a gazului natural lichefiat

Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

Autoritățile de la Varșovia vor să-și mărească capacitatea de import pentr gazul natural lichefiat. În acest sens Polskie LNG (GAZ-SYSTEM Group) spune că a semnat un contract pentru extinderea instalației de re-gazificare a GNL-ului existent prin adăugarea de unități SCV (Submerged Combustion Vaporiser). Aceasta va crește cu 50% capacitatea actuală de re-gazeificare a terminalului președintelui Lech Kaczyński LNG din Świnoujście.

Contractul acoperă proiectarea instalațiilor și asamblarea unităților de re-gazificare a GNL și a pompelor criogenice.

Proiectul va extinde funcționalitatea și capacitatea tehnică a terminalului din Świnoujście.

În cadrul contractului, vor fi instalate două unități SCV suplimentare, ridicând capacitatea de re-gazeificare la 7,5 miliarde m3 de gaz natural pe an.

Echipamentul cheie a fost comandat în octombrie 2019 în baza livrărilor proprietarului.

Antreprenorul proiectului de extindere este consorțiul PORR și TGE.

„Guvernul Republicii Polone a implementat în ultimii 4 ani strategia de diversificare a surselor și direcțiilor de aprovizionare cu gaze naturale către Polonia.

Extinderea terminalului președintelui Lech Kaczyński LNG din Świnoujście este un element important pentru a face Polonia independentă de livrările din est.

Cu acest proiect, sporim securitatea energetică a țării noastre ”, a declarat Piotr Naimski, plenipotențiar guvernamental pentru infrastructura energetică strategică.

„Astăzi semnăm un contract, a cărui implementare va crește capacitatea actuală de re-gazeificare a terminalului GNL cu 50%. Aceasta înseamnă că am încheiat toate contractele legate de prima etapă a extinderii și intrăm în faza de implementare a proiectului.

În conformitate cu programul, intenționăm să finalizăm această etapă până la sfârșitul anului 2021 ”, a declarat Tomasz Stępień, președintele Consiliului de administrație al Polskie LNG și GAZ-SYSTEM.

Proiectul de extindere a terminalului din Świnoujście este format din patru componente: creșterea capacității de re-gazeificare (prima etapă) și construirea unui al doilea dig, al treilea rezervor de GNL și al unei siding feroviare pentru cisterne și containere ISO (etapa a 2-a). Semnarea contractului pentru implementarea primei etape a acestui proiect contribuie semnificativ la construirea independenței energetice a Poloniei.

Este un element al strategiei guvernamentale de securitate energetică, care este pusă în aplicare în mod constant de GAZ-SYSTEM Group.

Extensia Terminalului Świnoujście este acoperită de cofinanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură și Mediu 2014-2020, PRIORITATE: VII, MĂSURĂ: 7.1 în cadrul proiectului, notează portnews.ru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.