Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia legiferează votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidențiale din mai

Twitter
coronavirus

Parlamentul polonez a adoptat sâmbătă o lege care permite bătrânilor şi cetăţenilor aflaţi în carantină din cauza coronavirusului să voteze prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale din mai, transmite Reuters. Reglementarea li se aplică şi celor autoizolaţi potrivit Agerpres.

Guvernul de la Varşovia intenţionează să organizeze scrutinul în ciuda epidemiei de COVID-19. Primul tur al alegerilor este programat pe 10 mai şi se prefigurează realegerea preşedintelui Andrzej Duda, apropiat al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Opoziţia din Polonia a cerut amânarea alegerilor pentru a se evita răspândirea coronavirusului. Unii parlamentari din PiS susţin însă că modificarea legii electorale, prevăzută în ultimul moment în cadrul unui pachet de măsuri în valoare de 200 de miliade de zloţi (circa 44 de milioane de euro) pentru atenuarea impactului economic al epidemiei, va permite votul în condiţii de siguranţă.

Sâmbătă, parlamentarii polonezi au votat pentru prima oară online, după ce au urmărit discursurile rostite într-o sală aproape goală în cadrul dezbaterii. Unii au fost plasaţi în încăperi diferite din complexul parlamentar, pe partide, iar alţii au votat de acasă. Mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei s-au plâns de probleme cu conectarea la sistemul de vot electronic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.