Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia monitorizează atent situaţia de la frontiera cu Belarus - Armata belarusă a anuțat exerciții militare în zonă

Operation World
Belarus

Polonia monitorizează situaţia de la frontiera sa cu Belarus, a anunţat luni ministrul adjunct al apărării polonez Wojciech Skurkiewicz, transmite Reuters potrivit Agerpres.

NATO a respins duminică acuzaţiile preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko conform cărora Alianţa Nord-Atlantică îşi consolidează prezenţa militară la graniţa cu Belarus, dar a precizat că monitorizează atent situaţia în urma realegerii contestate a liderului de la Minsk.

''Urmărim ceea ce se întâmplă în Belarus, la fel ca toate ţările din NATO, şi vom fi atenţi şi la ceea ce se întâmplă la frontierele noastre. Nu vom fi pasivi în această observare'', a declarat Skurkiewicz pentru postul public de radio polonez.

Armata belarusă intenţionează să desfăşoare în perioada 17-20 august exerciţii militare în apropierea centralei nucleare şi în regiunea Grodno, frontalieră cu Polonia şi Lituania, a relatat duminică agenţia de presă rusă RIA.

Sâmbătă, Lukaşenko a anunţat că o brigadă de asalt aerian va fi deplasată la frontiera vestică a ţării sale.

Manifestanţi scandând 'Demisia!' au umplut duminică centrul capitalei belaruse, Minsk, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după ce Rusia a afirmat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar.

Oponenţii lui Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar preşedintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.