Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia nu intenţionează să renunţe la utilizarea cărbunelui

vagoane carbune

Polonia nu intenţionează să renunţe rapid la utilizarea cărbunelui, a anunţat miercuri Guvernul, criticând compania de stat PGE că a devansat cu un deceniu - 2040 - ţinta privind neutralitatea emisiilor de carbon, transmite Reuters.

Conform unui acord semnat de Executiv cu sindicatele, Polonia intenţionează să exploateze cărbunele până în 2049, conform agerpres.

PGE, cea mai mare companie de utilităţi din Polonia, a informat că vrea să-şi îndeplinească mai devreme obiectivele de mediu şi pariază pe energia regenerabilă.

În condiţiile în care peste 70% din energia sa electrică este generată pe bază de cărbune, Polonia este ţară codaşă în procesul de tranziţie energetică şi în prezent este presată să se înscrie în strategia UE de a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Experţii spun că utilizarea cărbunelui în generarea electricităţii nu este sustenabilă pe termen lung, pe fondul majorării costurilor şi a politicii verzi a Uniunii Europene.

Politica energetică a Guvernului polonez, implementată de Ministerul Activelor Statului, nu presupune accelerarea renunţării la cărbune", informează într-un comunicat ministerul, referindu-se la strategia actualizată a PGE.

"Ministerul Activelor Statului se aşteaptă ca deciziile din politica energetică a Guvernului să fie puse în practică de toate companiile energetice unde statul este acţionar, iar aceste decizii trebuie să se reflecte în strategiile şi activităţile lor de investiţii", se arată în comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.