Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia prelungeşte restricţiile până în mai pe fondul pandemiei cu coronavirus

romanialibera.ro
krs polonia

Frontierele Poloniei rămân închise până în 3 mai, iar guvernul va prelungi închiderea şcolilor şi a firmelor, a anunţat joi premierul Mateusz Morawiecki, citat de Reuters. El a justificat măsurile prin necesitatea de a limita extinderea epidemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Firmele din Polonia vor fi închise până în 19 aprilie, iar restricţiile pentru şcoli şi pentru transporturile feroviare şi aeriene vor rămâne în vigoare încă două săptămâni după această dată, a precizat Morawiecki. Examenele şcolare vor fi amânate din cauza crizei coronavirusului.

Se menţin şi limitele pentru serviciile religioase: în perioada Paştelui. Vor fi interzise grupurile mai mari de cinci persoane, a anunţat ministrul sănătăţii, Lukasz Szumowski. Celor care ies din locuinţe li se va cere, începând de joia viitoare, să îşi acopere nasul şi gura.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

În aceeaşi zi, se aşteaptă ca autorităţile poloneze să anunţe un calendar pentru revenirea la "o nouă realitate economică".

În acelaşi timp, observă Reuters, guvernul de la Varşovia insistă să organizeze alegerile prezidenţiale din 10 mai prin corespondenţă, modalitate contestată pe motiv că nu garantează un proces electoral liber şi corect.

Planurile au creat probleme chiar în coaliţia guvernamentală. Vicepremierul Jaroslaw Gowin, liderul partidului Porozumienie (Acord), a demisionat din cauza disputei privind scrutinul.

Printre cei care au criticat intenţiile partidului Lege şi Justiţie (PiS), care domină coaliţia, s-au numărat şi comisarul european Vera Jourova şi unii oficiali din domeniul protecţiei drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.