Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia și statele baltice analizează o posibilă închidere completă a graniței cu Belarus

Agerpres
granita gard polonia belarus

Ministrul Afacerilor Interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, a declarat miercuri că Polonia și statele baltice discută despre închiderea completă a graniței cu Belarus, dacă este necesar, conform Ukrainskaia Pravda.

„Am convenit asupra coordonării etapelor tehnice, a algoritmilor, cum ar arăta o astfel de soluție regională dacă statele baltice și Polonia ar lua decizia în același timp. Continuăm munca tehnică și politică. O întâlnire cu participarea statele baltice și Polonia sunt planificate pentru 28 august la Varșovia și vom cădea de acord asupra detaliilor finale despre cum va arăta o închidere simultană a frontierei cu Belarus”, a declarat ministrul.

Pe 16 august, guvernul lituanian a decis oficial să închidă două din cele șase puncte de control de la granița cu Belarus începând cu data de 18 august.

Polonia și țările baltice sunt îngrijorate de situația de la graniță după ce sute de mercenari Wagner au sosit luna trecută în Belarus. În plus, s-au intensificat încercările de a trece granița de către migranții ilegali cu asistența forțelor de securitate din Belarus.

Pe fondul acestor amenințări, Letonia a anulat vacanțele polițiștilor de frontieră, iar Polonia a anunțat că va transfera câteva mii de soldați suplimentari la granița cu Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.