Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia susţine că şi-a informat în prealabil aliaţii despre destituirea comandantului Eurocorps

france3-regions.francetvinfo.fr
Eurocorps militari soldati arme

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat joi că ţara sa şi-a informat în prealabil aliaţii despre demiterea comandantului Eurocorps, general-locotenentul Jaroslaw Gromadzisnki, iar aceştia nu şi-au manifestat vreo îngrijorare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Polonia l-a demis pe Gromadzinski miercuri, după ce serviciul de contrainformaţii militare SKW a început o anchetă privind autorizarea de securitate a generalului.

"Nu există nicio îngrijorare între noi şi aliaţi", a susţinut Kosiniak-Kamysz la televiziunea privată TVN24. El a adăugat că "ieri, şeful apărării franceze s-a întâlnit cu şeful statului-major al armatei poloneze, generalul Wieslaw Kukula (...) şi a spus că este problema internă a Poloniei şi noi suntem cei care luăm deciziile".

Ministrul a afirmat că procedurile sunt confidenţiale.

Gromadzinski se afla la comanda Eurocorps - structură din care fac parte state membre ale UE, ale NATO sau ale ambelor blocuri şi la care este asociată şi România - din iunie 2023.

El a declarat miercuri seara că crede că va fi exonerat de acuzaţii. "Cred că procedura de inspecţie iniţiată de SKW se va termina pozitiv pentru mine", a scris el pe platforma X.

Ministerul apărării de la Varşovia a anunţat joi că noul comandant al Eurocorps va fi general-locotenentul Piotr Blazeusz, prim adjunct al şefului de stat-major al armatei poloneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.