Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia ține la educația copiilor săi: Anunță că redeschide școlile la 1 septembrie

AP
Polonia

Polonia intenţionează să îşi redeschidă toate şcolile pe 1 septembrie, a anunţat miercuri ministrul polonez al Educaţiei, în pofida creşterii din ultima perioadă a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, informează Reuters.

Într-o primă fază, Polonia a avut succes în eforturile depuse pentru a controla epidemia de COVID-19, însă numărul cazurilor de persoane infectate a început să crească după ce restricţiile ce vizau adunările publice au fost relaxate. Marţi, autorităţile poloneze au anunţat pentru a patra zi consecutivă un număr record de cazuri - 680.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Polonia, care are o populaţie de 38 de milioane de locuitori, a raportat miercuri un total de 48.789 de cazuri şi 1.756 de decese, scrie agerpres.ro.

"Vrem ca elevii să revină la o educaţie normală în şcoli începând din luna septembrie", a declarat ministrul polonez al Educaţiei, Dariusz Piontkowski.

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian

Ministerul Educaţiei va impune măsuri stricte de igienă şi siguranţă în şcoli, precum şi criteriile în virtutea cărora şcolile vor putea să adopte modelul de predare online sau modelul cu predare mixtă (în clasă şi online), în cazul în care numărul infecţiilor locale va creşte.

Purtarea de măşti sanitare în sălile de clasă nu va fi obligatorie.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

"Nu plănuim să limităm numărul de elevi în clase. Dacă există un risc epidemiologic, directorul va putea să adopte o soluţie prin care numărul cursanţilor va fi limitat sau o soluţie prin care unii elevi vor veni la şcoală, iar alţii vor învăţa de acasă", a adăugat Dariusz Piontkowski.

Acelaşi ministru polonez a mai spus că Guvernul de la Varşovia îi va obliga pe părinţi să îşi trimită copiii la şcoală chiar dacă aceştia vor fi îngrijoraţi din cauza infectărilor, deoarece "un părinte nu este un epidemiolog".

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

Mai mulţi părinţi, profesori şi activişti din domeniul educaţiei au spus că speră ca elevii polonezi să poată să revină la şcoală, dar s-au declarat profund îngrijoraţi din cauza şcolilor supraaglomerate din marile oraşe.

"În Polonia, în marile oraşe, avem până la o mie de copii într-o singură şcoală... Respectarea distanţării sociale în astfel de condiţii este imposibilă", a declarat Dorota Loboda, o activistă din educaţie şi membră în consiliul municipal al oraşului Varşovia din partea Coaliţiei Civice, principalul partid de opoziţie din această ţară.

Citește și: SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-ar fi ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.