Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia transmite CE că rămâne 'fermă' pe poziţia de respingere a cotelor obligatorii de refugiaţi

Comisia Europeana

Decizia guvernului polonez de a respinge primirea de refugiaţi conform cotelor obligatorii ale UE este 'fermă', a anunţat vineri executivul de la Varşovia, la trei zile după ce Comisia Europeană a ameninţat Polonia că ar putea iniţia împotriva ei o procedură de infringement pe această temă, transmite agenţia EFE. 'Guvernul (premierului) Beata Szydlo nu va negocia asupra unor chestiuni ce afectează securitatea cetăţenilor', a declarat purtătorul de cuvânt al executivului polonez, Rafal Bochenek. El a caracterizat drept 'ineficientă' politica privind migraţia promovată de Comisia Europeană şi a amintit că, în afară de Polonia, nici Austria şi Ungaria nu au primit până în prezent vreun refugiat în cadrul mecanismului adoptat în septembrie 2015 la Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al UE, în timp ce majoritatea celorlalte state ale UE au preluat până în prezent un număr mic de refugiaţi din cotele alocate.

'Politica migratorie a UE, care se aplică în prezent şi conduce la relocarea refugiaţilor şi imigranţilor economici în întreaga Uniune Europeană, încurajează în mod real traficanţii care introduc ilegal persoane în Europa', a mai spus reprezentatul guvernului polonez. Potrivit agenţiei DPA, această chestiune a fost abordată şi la întrevederea pe care noul preşedinte german, Frank-Walter Steinmeier, a avut-o vineri la Varşovia cu omologul său polonez, Andrzej Duda, un alt subiect important discutat de cei doi oficiali fiind disputa dintre guvernul polonez şi Comisia Europeană pe tema respectării statului de drept în Polonia, conform Agerpres.

În declaraţiile date presei după discuţia cu Duda, Steinmeier şi-a manifestat speranţa că această dispută privind statul de drept se va încheia în curând şi a evidenţiat că evoluţiile din afara spaţiului Uniunii Europene fac ca unitatea în interiorul blocului comunitar să fie 'cu atât mai mult necesară'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.