Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia va consolida securitatea în centrele de vaccinare anti-COVID-19, în urma atacurilor comise de anti-vaccinişti

AP
Polonia

Polonia a anunţat luni că va consolida securitatea în centrele de vaccinare anti-COVID-19, la o zi după ce două dintre acestea au fost incendiate de militanţi anti-vaccin şi la o săptămână după ce astfel de militanţi au provocat violenţe într-un alt centru, relatează AFP.

''Din nefericire, asemenea incidente se repetă'', a declarat premierul Mateusz Morawiecki. ''Toate vor fi pedepsite sever, conform legii, şi pe de altă parte vom lua măsuri pentru a consolida securitatea tuturor acestor centre'', a adăugat el.

Un centru mobil de vaccinare şi un birou al agenţiei epidemiologice locale din oraşul Zamosc au fost incendiate duminică, fără să rezulte victime, a declarat şeful poliţiei poloneze, Jaroslaw Szymczyk, care a anunţat că centrele de vaccinare vor fi păzite ''zi şi noapte'' de forţele de ordine. ''Din păcate, observăm o escaladare a brutalităţii şi violenţei în comportamentele grupurilor anti-vaccin'', a indicat responsabilul poliţiei.

În luna iulie poliţia a intervenit în două incidente provocate de anti-vaccinişti, care au încercat săptămâna trecută să pătrundă cu forţa într-un centru de vaccinare din apropiere de Varşovia şi s-au confruntat acolo cu agenţii de pază şi cu personalul medical, scrie Agerpres.ro.

Aproape jumătate din populaţia Poloniei este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar autorităţile urmează să închidă mai multe centre de vaccinare din cauza cererii reduse. Potrivit sondajelor, circa un sfert dintre polonezi sunt împotriva vaccinării sau ezită să se vaccineze.

Ritmul vaccinării a încetinit considerabil şi rămâne relativ redus în sudul şi estul ţări, în timp ce guvernul îndeamnă populaţia să se vaccineze, mai ales în contextul noului val provocat de varianta Delta a coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.