Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia va refuza să discute despre Europa cu mai multe viteze

polonia

Polonia nu este de acord cu ideea unei Europe cu mai multe viteze şi va refuza să discute acest scenariu, a declarat vineri premierul polonez Beata Szydlo, transmite AFP. 'Niciodată nu vom accepta să discutăm despre o Europă cu mai multe viteze', a spus şefa guvernului polonez la o conferinţă de presă desfăşurată la Bruxelles după încheierea Consiliului European. 'UE trebuie să fie capabilă să se reformeze. În plus faţă de unitatea politică, ea are nevoie de o unitate instituţională. Nu vom accepta nicio acţiune care să compromită integritatea pieţei comune, a zonei Schengen şi Uniunii Europene înseşi', a adăugat Beata Szydlo.

După ce s-a văzut izolată în problema realegerii lui Donald Tusk ca preşedinte al Consiliului European, şefa guvernului de la Varşovia a decis, ca represalii, să blocheze adoptarea concluziilor summitului european desfăşurat joi şi vineri. Cu o săptămână înaintea acestei reuniuni, premierii statelor din grupul de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) s-au întâlnit la Varşovia, unde au cerut Consiliului European să prezinte la summitul european aniversar din 25 martie, de la Roma, un proiect consensual pentru reformarea Uniunii Europene şi au insistat pe menţinerea unităţii europene, dar şi pe consolidarea rolului statelor naţionale în luarea deciziilor la nivel european, conform Agerpres.

Ulterior, după ce cancelarul german Angela Merkel, împreună cu preşedintele francez, François Hollande, şi cu premierii spaniol, Mariano Rajoy, şi italian, Paolo Gentiloni, s-a pronunţat la mini-summitul de la Versailles în favoarea Europei cu mai multe viteze, liderul partidului polonez de guvernământ Dreptate şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a ripostat imediat susţinând că 'deciziile luate la Versailles (...) consolidează procesul de dezintegrare a Uniunii Europene care a început odată cu Brexit-ul'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.