Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia vrea să bată orice RECORD: Până când și-a propus să vaccineze toți cetățenii

AP
Polonia

Polonia doreşte să îi vaccineze până la sfârşitul lunii august pe toţi rezidenţii săi adulţi care îşi exprimă dorinţa de a fi imunizaţi prin seruri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19, a anunţat prim-ministrul Mateusz Morawiecki, marţi, într-o conferinţă de presă, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

În primul trimestru al anului 2021, disponibilitatea scăzută a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost principala cauză care a încetinit campania de vaccinare din Polonia. În perioada următoare, Polonia va trebui să se concentreze pe gestionarea unor livrări mult mai mari de vaccinuri, a declarat prim-ministrul acestei ţări.

Numai în luna aprilie, Polonia va primi cel puţin cinci milioane de doze de vaccinuri, însă s-ar putea ajunge chiar la şapte milioane de doze, a dezvăluit coordonatorul campaniei guvernamentale de vaccinare, Michal Dworczyk.

În consecinţă, numărul centrelor de vaccinare va fi extins în întreaga ţară pentru a include şi farmacii, puncte de vaccinare drive-through, dar şi sedii ale unor companii importante, printre altele.

Totodată, procedurile ce vizează calificarea rezidenţilor polonezi pentru a primi doze de vaccin anti-COVID-19, precum şi administrarea în sine a vaccinurilor vor fi simplificate, au precizat oficialii din această ţară.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’ .

Polonia a decis să nu mai prioritizeze alte grupuri la vaccinare, optând în favoarea unui sistem mai simplu, în virtutea căruia programările să fie gradual deschise pentru cetăţenii din grupele de vârstă mai tinere.

Până pe 24 aprilie, toate persoanele născute în Polonia în 1973 şi cele născute după acel an vor putea să se înregistreze pentru a primi un vaccin. Programarea tuturor adulţilor polonezi care doresc să se vaccineze va deveni posibilă, cel mai probabil, începând din luna mai, a precizat Michal Dworczyk.

Până în prezent, în Polonia au fost administrate aproximativ 6 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19. Circa 4 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin, din care 2 milioane au fost deja vaccinate şi cu dozele de rapel.

Polonia a raportat în perioada recentă cifre record în privinţa noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2: aproximativ 30.000 de cazuri pe zi.

De la începutul pandemiei, Polonia a înregistrat 2,29 milioane de cazuri de coronavirus. Circa 52.400 de persoane au murit din cauza afecţiunilor asociate maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.