Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia vrea să cumpere de urgență drone militare americane

cnn.com
drone drona

Polonia intenţionează să achiziţioneze drone MQ-9 Reaper din SUA printr-o procedură specială, accelerată, şi are în vedere şi alte achiziţii la o dată ulterioară, în condiţiile creşterii îngrijorărilor de securitate la trei săptămâni după ce Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters. Mai mulți oficiali europeni și de peste Ocean au spus că rușii ar putea invada și alte state dacă reușesc să cucereacă Ucraina. Polonia are graniță directă cu Ucraina și este stat membru NATO.

'Plănuim să achiziţionăm de urgenţă primele sisteme aeriene fără pilot MQ-9 Reaper. Vorbim despre livrarea câtorva sisteme', a declarat într-un interviu locotenent-colonelul Krzysztof Platek, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării.

În paralel, Polonia continuă programul Zefir în care este negociată achiziţia de aparate de zbor fără pilot din clasa MALE, a spus Platek.

Polonia speră că primele drone îi vor fi livrate până la sfârşitul acestui an. Valoarea achiziţiei plănuite nu a fost făcută publică de minister.

'Această comandă este un răspuns la situaţia de securitate, mai ales în Europa Centrală şi de Est', a mai arătat Platek, făcând referire la războiul din Ucraina.

În mai 2021, Polonia a cumpărat 24 drone Bayraktar din Turcia, devenind primul stat membru NATO, după ţara producătoare, dotat cu astfel de echipamente.

Drone de acelaşi tip au fost folosite de Ucraina împotriva forţelor ruse invadatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.