Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poluare cu motorină în Portul Constanța: Ce amendă au primit responsabilii acestui dezastru

O poluare cu motorină s-a înregistrat, joi, în zona Siloz a Portului Constanţa, iar comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au început verificările în acest caz, descoperind pierderi de produs petrolier în zona unui depozit de carburanţi aparţinând unei societăţi comerciale. Firma respectivă a fost amendată cu 7.500 de lei, potrivit news.ro.

Garda Naţională de Mediu a transmis, joi, că în urma unei sesizări telefonice referitoare la poluarea cu motorină a apei Mării Negre, în zona Siloz din Portul Constanţa, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa s-a deplasat acolo pentru a verifica aspectele sesizate.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

"În timpul controlului, s-a constatat că pe drumul de acces în Portul Constanţa, spre siloz (Poarta 3), existau urme ale unei pierderi de produs petrolier, atât pe marginea carosabilului, cât şi pe trotuarul din dreptul depozitului de carburanţi aparţinând unui societăţi comerciale. De asemenea, au fost constatate urme de produs petrolier în căminul pluvial din apropierea porţii de acces a societăţii. În incinta depozitului, pe pavimentul betonat din dreptul gurilor de încărcare a rezervoarelor, erau prezente urme de combustibil, cu extindere spre poarta de acces”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

Specialiştii au verificat traseul reţelei pluviale până la descărcarea în apa mării din dana 17 şi nu au constatat urme de produs petrolier sau irizaţii pe luciul apei.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Reprezentanţii societăţii au acţionat pentru neutralizarea pierderilor prin aplicare de nisip şi produs absorbant biodegradabil, a precizat sursa citată.

Verificările în teren au fost făcute în prezenţa reprezentanţilor compartimentului „Protecţia Mediului" din cadrul CN - Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

În urma cercetărilor, comisarii Gărzii de Mediu au amendat societatea respectivă cu suma de 7.500 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.