Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, peste 1.400 de misiuni de salvare

Pompieri Timiș

Pompierii au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, peste 1.400 de misiuni de salvare, în special în urma solicitărilor primite din partea cetăţenilor, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, potrivit Agerpres.

"La nivel naţional, 1.166 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (342 cazuri), urmată de judeţele Mureş (66 cazuri) şi Cluj (52 cazuri)'', informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În afara acestor solicitări, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 42 de incendii, precum şi în alte 232 misiuni destinate protecţiei comunităţilor.

În cursul ultimelor 24 de ore, salvatorii dâmboviţeni au fost solicitaţi să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Crovu. Ajunse la faţa locului, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe aproximativ 100 mp, la întreaga locuinţă. "Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, în mai puţin de o oră incendiul a fost stins, fără a fi afectate şi alte proprietăţi din vecinătate. Din păcate, pe timpul operaţiunilor de intervenţie, o persoană a fost găsită decedată", arată sursa citată.

Analiză Reuters: Primele vaccinuri anti COVID-19 şi imunitatea de turmă

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare pentru perioada 20 noiembrie, ora 12,00 - 21 noiembrie, ora 17,00, ce vizează ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele joase şi intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 - 20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpaţii Meridionali.

"Ca urmare a informării primite, subunităţile operative sunt pregătite să intervină prompt în cazul posibilelor solicitări din partea cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns", precizează IGSU.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.