Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au găsit nereguli grave la secțiile ATI din Slatina, Caracal, Balş şi Corabia: amenzi de peste 90.000 de lei

Spitalul Clinic Sanador: Intervenție urologică realizată cu ajutorul robotului Da Vinci Xi

Inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) Olt au aplicat amenzi în valoare de 91.000 de lei pentru deficienţele constatate în timpul controalelor efectuate la secţiile şi compartimentele ATI de la spitalele din Slatina, Caracal, Balş şi Corabia, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, controalele au fost efectuate de echipe mixte de specialişti din cadrul ISU, Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ISCIR. Echipele menţionate au identificat 40 de deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, două dintre deficienţe fiind remediate în timpul verificărilor.

"În cadrul celor patru unităţi sanitare au fost verificate şase clădiri, în care funcţionează secţii sau compartimente ATI, iar cinci dintre acestea nu deţin autorizaţie de securitate la incediu, iar o clădire nu necesita autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru neconformităţile identificate în teren, inspectorii de prevenire au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, dintre care trei avertismente şi şapte amenzi, în cuantum de 91.000 de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Printre deficienţele constate se numără şi unele referitoare la instalaţiile electrice, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neasigurarea funcţionării instalaţiilor de detectare şi semnalizare a incendiilor.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!'

"Principalele deficienţe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în: nu se asigură funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor; nu s-a asigurat verificarea mijloacelor de primă intervenţie cu personal autorizat; funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu; începerea lucrărilor de modificare fără obţinerea avizului de securitate la incendiu; exploatarea instalaţiilor electrice cu deficienţe; nu se asigură marcarea căilor de evacuare cu corpuri de iluminat de securitate pentru evacuare", a adăugat Băsăşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.