Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au stins incendiul din zona Vârfului Arjana, în Munţii Cernei -O sută de hectare afectate

ITV
incendiu de vegetatie

Aproximativ 100 de hectare de lăstăriş, mărăciniş şi păşune împădurită au fost distruse de un incendiu care a avut loc în zona Vârfului Arjana, din Munţii Cernei, focul fiind stins joi după amiază de pompierii militari şi silvicultorii care au acţionat la faţa locului, a informat ISU Caraş-Severin.

Pentru lichidarea focarelor, cei 20 de pompieri militari de la detaşamentele Reşiţa şi Caransebeş, ajutaţi de zece lucrători silvici, au intervenit cu două autospeciale cu apă, două autoutilitare de teren cu tracţiune integrală, bazine de apă cu capacitatea de 1.000 de litri, rucsace speciale pentru stingere, pliciuni şi lopeţi.

Conform primelor evaluări ale pompierilor militari, cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Locul incendiului va rămâne sub monitorizare pe parcursul zilei de joi, a precizat ISU Caraş-Severin.

Mai multe focare ale incendiului a fost observate miercuri seara pe parcursul unei recunoaşteri aeriene. Pentru stingerea acestora, la faţa locului au acţionat forţe de intervenţie ale detaşamentului de pompieri din Caransebeş, serviciului voluntar Cornereva şi lucrători silvici.

Operaţiunea de stingere a fost reluată joi, la locul incendiului fiind concentrate forţe ale pompierilor militari din Reşiţa şi Caransebeş şi lucrători silvici de la Ocolul Silvic Mehadia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.