Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii bihoreni au verificat operatorii economici din turism şi ocoalele silvice ce deţin spaţii de cazare

pompieri

Pentru pregătirea sezonului estival, pompierii bihoreni au verificat, în ultimele trei luni, 33 de operatori economici din turism, dar şi 15 ocoale silvice de stat şi private care dispun de spaţii de cazare şi de agrement destinate populaţiei, potrivit Agerpres.

"Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat controale la unităţi de turism şi la ocoale silvice din întreg judeţul în scopul preîntâmpinării situaţiilor de urgenţă pe timpul minivacanţei de Rusalii şi a perioadei estivale, când mulţi dintre cetăţeni vor alege să-şi petreacă timpul liber, vacanţele sau concediile cu precădere în zonele turistice", se arată în comunicatul ISU Bihor. 

Mai multe nereguli au fost constatate în urma controalelor, însă niciuna care să pună în pericol viaţa celor care se vor caza în unităţile respective. 

Cele 33 de unităţi turistice verificate sunt hoteluri, pensiuni şi alte structuri de cazare turistică, în special din Oradea, Băile Felix şi Băile 1 Mai, verificările continuând în această perioadă la structurile de cazare turistică din Padiş, Boga şi Chişcău.

Citește și: Cod galben de ploi torenţiale şi intensificări ale vântului valabil în trei judeţe din Muntenia

Pompierii militari au constatat 171 de deficienţe, 57 dintre acestea fiind remediate pe loc. Printre neregulile constatate, sancţionate de personalul Inspecţiei de Prevenire cu 85 de avertismente şi 20 de amenzi în valoare de 26.000 de lei, s-au numărat: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe de ordin organizatoric (nenominalizarea personalului cu atribuţii în caz de incendiu, neinstruirea angajaţilor cu privire la măsurile şi acţiunile pe care trebuie să le întreprindă în cazul producerii unui incendiu etc), lipsa planurilor de evacuare şi intervenţie, nefuncţionarea la parametrii proiectaţi a instalaţiei de detectare, semnalizare şi avertizare în caz de incendiu, neverificarea mijloacelor de primă intervenţie (a stingătoarelor), neverificarea prizei de împământare a instalaţiei de paratrăsnet, căi de evacuare blocate de corpuri de mobilier etc. 

Pe timpul controalelor la unități turistice, cadrele Inspecţiei de Prevenire au organizat şi desfăşurat 32 de exerciţii în caz de incendiu, precum şi 32 de instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, activităţi în care au fost angrenaţi 103 angajaţi. 

Pe parcursul lunii mai şi la începutul lunii iunie, pompierii au organizat şi desfăşurat şi controale la 15 ocoale silvice de stat şi private care dispun de spaţii de cazare şi de agrement destinate populaţiei, din Oradea, Aleşd, Marghita, Beiuş, Dobreşti, Remeţi, Săcueni, Tinca şi Sudrigiu, precum şi la Administraţia Parcului Naţional Apuseni. 

Au fost depistate 81 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 24 dintre acestea fiind soluţionate pe timpul verificărilor. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, cuprinzând 49 de avertismente şi trei amenzi în cuantum de 2.500 lei. 

Principalele nereguli au constat în neactualizarea planurilor de apărare împotriva incendiilor, lipsa dotărilor corespunzătoare cu mijloace de primă intervenţie şi neamenajarea cursurilor de apă în pădure pentru utilizarea acestora în cazul incendiilor de pădure. 

De la începutul anului până în prezent, reprezentanţii ISU "Crişana" Bihor au efectuat 947 de controale: 532 activităţi de control la operatori economici, 364 la instituţii, 31 la localităţi, 8 la obiective de investiţii şi 12 la obiective SEVESO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.