Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii de la ISU Vrancea au stins peste 120 de incendii de vegetaţie uscată, de la începutul anului

Ziua de Constanța
incendiu tulcea stuf

Pompierii au intervenit, de la începutul anului şi până în prezent, pentru stingerea a 120 de incendii de vegetaţie uscată care au afectat o suprafaţă de aproximativ 530 de hectare de teren, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"De la începutul anului până în prezent s-au înregistrat 121 incendii de vegetaţie pe o suprafaţă totală de aproximativ de 530 hectare, în urma intervenţiilor fiind salvate/protejate bunuri în valoare de circa 4.710.000 lei. Cele mai multe incendii de vegetaţie au avut loc în localităţile Panciu - 11 incendii, Focşani - 10 incendii, Vulturu - opt incendii, Pufeşti - cinci incendii şi Mărăşeşti - patru incendii", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Centrului Operaţional al ISU Vrancea, Gabriel Oprea, conform Agerpres.ro.

Citește și: Guvernul INTERZICE românilor să-și mai crească porcii în propria gospodărie/ UPDATE

Cele mai multe incendii de vegetaţie uscată, respectiv 75, s-au înregistrat în luna februarie, alte 42 în luna ianuarie, iar alte patru incendii în primele două zile din martie.

Potrivit ISU Vrancea, în anul 2019 au fost înregistrate un număr de 486 incendii de vegetaţie uscată, o creştere cu peste 130% faţă de anul 2018, când pompierii au intervenit pentru stingerea a 204 incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.