Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din departamentul francez Bouches-du-Rhône au oprit vaccinarea cu serul AstraZeneca

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Pompierii francezi din Bouches-du-Rhône (sudul Franţei) au suspendat vaccinarea personalului lor împotriva COVID-19 cu vaccinul grupului farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca după apariţia unor efecte secundare la unul dintre pompieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a Serviciului Departamental de Pompieri şi Salvare (Sdis) luni pentru AFP, potrivit AGERPRES.

'Ca măsură de precauţie, noi am suspendat rapelul cu vaccinul AstraZeneca', a indicat aceasta.

Un pompier din Arles (90 km vest de Marsilia), a cărui vârstă nu a fost precizată, a fost spitalizat pentru o aritmie cardiacă după prima injecţie.

Contactată de AFP, Agenţia regională de sănătate nu a fost disponibilă imediat pentru o reacţie.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, această decizie vizează doar pompierii din departamentul Bouches-du-Rhône.

Citește și: Carantinarea Timișoarei, dorită de Dominic Fritz, e COMPLET INUTILĂ: după o săptămână, rata e la fel de MARE

Pompierul din Arles, care a prezentat aritmie după ce a fost vaccinat în data de 8 martie, 'se simte mult mai bine' luni, potrivit Sdis.

Circa 60 de pompieri din Bouches-du-Rhône au primit o prima doză de vaccin AstraZeneca săptămâna trecută. În genere, în centrele de vaccinare publice, pompierilor li se administrează vaccinul companiilor Pfizer/BioNTech, potrivit AFP.

Aproape zece ţări au suspendat din precauţie utilizarea AstraZeneca după semnalarea unor efecte secundare 'posibile', dar fără ca legătura cu vaccinul să fi fost dovedită în această etapă.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca împreună cu universitatea britanică Oxford este sigur, a asigurat codezvoltatorul său la BBC luni, după îngrijorări care au dus la suspendarea utilizării sale în mai multe ţări.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că nu există 'niciun motiv pentru a nu utiliza' acest vaccin, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.