Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din Harghita au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Pompierii harghiteni au intervenit, luni, la trei incendii de vegetaţie uscată, în apropierea municipiilor Miercurea Ciuc, Topliţa şi Odorheiu Secuiesc, în ultima perioadă numărul arderilor necontrolate fiind în creştere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, incendiul de la Miercurea Ciuc s-a manifestat în zona Szecseny, unde au ars mai multe focare, pe o suprafaţă totală de patru hectare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

La faţa locului au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere.

De asemenea, alte două incendii de vegetaţie au izbucnit, în această după-amiază, la Topliţa şi Odorheiu Secuiesc, la faţa locului acţionând echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Topliţa şi Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

Pompierii au făcut, în ultimele zile, repetate apeluri la cetăţeni să respecte legea şi să nu mai dea foc la resturile de vegetaţie uscată, pentru a-şi curăţa terenurile, mai ales că, în această perioadă, structurile ISU Harghita sunt implicate în acţiuni de gestionare a prevenirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a îndemnat pe oameni, săptămâna trecută, să semnaleze activităţile în urma cărora se dă foc vegetaţiei uscate, după ce o suprafaţă de circa 200 de hectare de vegetaţie uscată şi lăstăriş a fost afectată de un incendiu, în zona Cinod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.