Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din Neamţ au închis două localuri din județ care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu

dcnews.ro
isu smurd 112

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au închis două localuri din Borleşti şi Zăneşti care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi se pregăteau să organizeze petreceri de Revelion, conform Agerpres.

"În urma activităţilor efectuate la doi operatori economici din comunele Borleşti şi Zăneşti au fost constatate mai multe nereguli. În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor legale, a fost aplicată, pentru ambii agenţi economici, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 30.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi de sigilare a spaţiilor respective, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Potrivit ISU Neamţ, oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor se face doar pentru construcţiile din categoriile comerţ, cultură sau turism care se regăsesc în situaţiile prevăzute de articolele 2 şi 3 din HGR 915/2015.

Inexistenţa autorizaţiei de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcţionării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerinţa de securitate la incendiu în condiţiile criteriilor stabilite de lege, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.