Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din Sălaj au fost dotați cu container de antrenament pentru salvarea victimelor şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple

pompieri

Un container de antrenament pentru salvarea victimelor şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, intrate recent în dotarea pompierilor din Sălaj, au fost prezentate, marţi, în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe platoul de pregătire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, conform Agerpres.

Potrivit prezentării realizate de reprezentanţii ISU Sălaj, containerul de pregătire este unul din cele mai moderne din ţară şi este destinat antrenamentului personalului operativ în domeniul căutării, identificării şi salvării victimelor surprinse de incendiu.

Cu o valoare totală de circa 850.000 de lei, containerul a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj.

În acest container se pot simula fumul, temperaturile ridicate şi focul, prin intermediul unor lumini intermitente. El conţine mai multe cuşti metalice, ce permit configurarea unor spaţii înguste, treceri cu diferenţă de nivel şi obstacole, astfel încât să pună la încercare capacitatea de orientare şi abilităţile motrice ale salvatorului.

Autospeciala de transport personal şi victime multiple are o capacitate maximă de transport a 11 persoane, respectiv şase persoane în cazul transportului medicalizat al victimelor. Autospeciala a fost achiziţionată printr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea ei fiind de aproape un milion de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.