Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii fac eforturi pentru ţinerea sub control a incendiilor de vegetaţie din Grecia

Pompierii fac eforturi pentru ţinerea sub control a incendiilor de vegetaţie din Grecia.

Două incendii de pădure, amplificate de vântul puternic, continuă să facă ravagii la vest de capitala Greciei, Atena, în timp ce un alt incendiu s-a declanşat pe insula turistică Rodos, fără a ameninţa însă zonele rezidenţiale, au anunţat pompierii greci, transmite miercuri AFP, informează Agerpres.

O sută douăzeci de pompieri, ajutaţi de patru avioane utilitare şi trei elicoptere, luptă contra flăcărilor în regiunea din jurul staţiunii balneare Loutraki, la aproximativ 80 de kilometri de Atena.

Focul se deplasează către regiunea din jurul istmului Corint, potrivit agenţiei de presă ANA. Pompierii au reuşit să ţină focul la o distanţă sigură de rafinăriile din zona industrială maritimă aflată la vest de Atena.

Într-o altă zonă, în pădurea Dervenohoria, la 50 km nord de Atena, ''importante forţe terestre au fost desfăşurate încă de la primele ore ale zilei, împreună cu cinci avioane utilitare şi opt elicoptere'', a precizat un purtător de cuvânt al pompierilor greci, Vasilis Vathrakogiannis.

Pe insula Rodos (sud-estul Greciei), un incendiu de pădure s-a declanşat marţi după-amiază şi avansează către centrul insulei, însă ''fără a ameninţa pentru moment zonele rezidenţiale'', a subliniat purtătorul de cuvânt citat. Pentru ţinerea sub control a flăcărilor au fost desfăşuraţi 86 de pompieri, trei avioane utilitare şi trei elicoptere.

Mecanismul european de protecţie civilă a fost activat şi patru avioane utilitare din Franţa şi Italia au sosit în Grecia marţi.

Începând de joi Grecia va fi afectată de un nou val de caniculă, cu temperaturi maxime de 44°C. Pompierii au avertizat cu privire la ''riscul extrem de ridicat'' în special în regiunea Atenei, în insula Creta şi în sudul peninsulei Peloponez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.