Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii greci au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure din apropierea unei localităţi de la malul mării

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Pompierii greci depun eforturi pentru a ţine sub control un puternic incendiu de pădure, alimentat de vânturi puternice, în apropiere de localitatea Kechries, pe malul mării, în estul peninsulei Peloponez, a anunţat miercuri departamentul de pompieri, potrivit Reuters.

Autorităţile au precizat că au fost nevoite să evacueze o zonă rezidenţială întrucât incendiul, care a cuprins o pădure de pini, a ajuns până în apropierea unei baze militare unde era depozitat material explozibil, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19

Un fum dens şi negru a acoperit zona, iar flăcările înaintează spre sud în condiţii de vânt intens. Nu au fost raportate pagube materiale sau persoane rănite.

''Incendiul este alimentat de vânturi puternice, am recomandat evacuarea a trei aşezări. Până în prezent nu există răniţi sau daune provocate locuinţelor'', a precizat un oficial din cadrul departamentului de pompieri.

Autorităţile au evacuat preventiv tabăra ''Summerfun'' şi au transportat copiii într-o regiune mai sigură, în apropiere de plaja localităţii.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Peste 70 de pompieri se luptau cu flăcările, asistaţi de cinci elicoptere şi două aeronave, precum şi de o echipă de voluntari.

Comandantul departamentului de pompieri al Greciei a ajuns la faţa locului pentru a coordona eforturile de stingere a flăcărilor, în zonă fiind trimise echipaje suplimentare.

Kechries, o localitate din municipalitatea Corint, a fost denumită după portul antic Kenchreai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.