Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Pompierii s-au luptat 20 de ore cu flăcările din Pitești: Circa 1.200 de tone de substanțe combustibile au ars în incendiu

YouTube
incendiu

Incendiul izbucnit vineri la o hală din zona industrială a Piteştiului a fost stins după 20 de ore. Pompierii spun că mai sunt doar focare mici.

„Incendiul a fost stins. Mai sunt mici focare care încă fumegă, dar totul e sub control. Nu a avut de suferit calitatea aerului respirat de locuitorii orașului Pitești și a zonelor limitrofe”, spune prefectul județului Argeș, Radu Valeriu Perianu.

El a precizat că, pe lângă ISU, au mai fost prezenți în timpul intervenției și șefii Gărzii de Mediu, Agenției de Mediu, IPJ și ITM.

„Suprafața pe care s-a manifestat incendiu a fost de circa 3000 de metri pătrați. Pot să spun că o cantitate care a fost evaluată ar fi undeva în jur de 1200 de tone de substanțe combustibile, solide și lichide. Nu știm exact toată natura. (...) Din punct de vedere al autorizației la securitatea la incendii, acest obiectiv nu se supune autorizării din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Aceasta era o platformă betonată”, spune inspectorul șef al ISU Argeș, colonel Bogdan Olar.

El spune că în martie ISU a dat, în urma unui control, sancțiuni contravenționale pentru instalații electrice cu defecțiuni și neamplasarea corespunzătoare a materialelor.

ISU Argeș a afirmat că nu sunt depășiri de valori care să pună sănătatea în pericol în afara zonei unde s-a manifestat incendiul.

Incendiul a izbucnit joi seară, fiind adus inclusiv un echipaj CBRN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.