Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii militari au intervenit în peste 1.500 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore

Facebook
smurd

Pompierii militari au intervenit la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, în peste 1.500 de situaţii de urgenţă, majoritatea solicitărilor primite fiind pentru acordarea de prim ajutor.

Potrivit IGSU, 1.325 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu trage un mare semnal de alarmă: Pandemia va face ravagii în rândul populaţiei dacă nu se iau măsuri urgente

În afara acestor situaţii, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 77 de misiuni de stingere a incendiilor, cinci misiuni de descarcerare, 26 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi în alte 154 de intervenţii în sprijinul comunităţilor, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis marţi AGERPRES.

* Astfel, pompierii dâmboviţeni au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o casă, în localitatea Văleni. În momentul sosirii la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 120 metri pătraţi. Pe timpul desfăşurării operaţiunilor de intervenţie, în interiorul locuinţei, a fost găsită, decedată, o femeie de 86 de ani.

* Un alt eveniment, care s-a soldat cu victime, a fost gestionat de salvatorii clujeni, aceştia fiind solicitaţi să intervină în urma unui eveniment rutier produs pe DJ 107 în localitatea Roşeşti, între un autoturism şi o motocicletă. Conducătorul motocicletei şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

* Tot în cursul zilei de luni, pompierii maramureşeni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe raza localităţii Buşag DN 1 C, între un autoturism şi un autotren. În autoturism se afla doar conducătorul autoturismului, încarcerat. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, victima a fost declarată decedată.

Citește și: VIDEO Norocul nostru că nu avem trenuri de mare viteză: Japonia se plânge că circulă mai mult goale, din cauza coronavirusului

* În cursul ultimelor 24 de ore, a fost emisă o avertizare meteorologică Cod roşu de grindină de dimensiuni medii şi mari şi vijelie puternică, rafale de peste 90 km/h ce a vizat judeţele Maramureş şi Satu Mare. De asemenea, pentru judeţele Arad, Caraş-Severin, Satu Mare şi Timiş au fost emise trei avertizări meteorologice Cod portocaliu de grindină şi vânt. Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost emise două mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, pentru judeţele Maramureş şi Satu Mare.

"Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 12 localităţi din trei judeţe (Hunedoara, Maramureş şi Satu Mare), unde s-a intervenit pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, 1 stâlp de telefonie mobilă şi mai multe elemente de construcţie desprinse de vânt. Din fericire, nu au fost înregistrate persoane rănite sau pagube materiale însemnate", precizează IGSU.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.