Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii moldoveni s-au întors din Grecia, după ce au stins peste 420 de focare de incendiu

pompieri grecia

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) detașați în Grecia și-au încheiat activitate. Pompierii moldoveni au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde în comun cu colegii români au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale, notează deschide.md

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 litri de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 ha.

Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. Misiunea acestora s-a încheiat pe 15 august după ce au reușit să exercite toate acțiunile propuse.

Ulterior după ce au fost mulțumiți de autoritățile elene, dar și de oamenii civili din zona, coloana cu cei 25 de pompieri au plecat la drum.

Cortegiu format din autospecialele de intervenție a Republicii Moldova și România au părăsit statul elen pentru a se întoarce acasă. Aceștia urmează să ajungă acasă în primele zile ale acestei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.