Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii se luptă de aproape 11 ore să stingă incendiul izbucnit la o hală din Piteşti

breaking news

Pompierii argeşeni intervin în continuare, vineri dimineaţă, pentru lichidarea incendiului izbucnit la un depozit de solvenţi din comuna Bradu, lângă municipiul Piteşti.

"Echipajele sosite în sprijin de la celelalte judeţe s-au retras, iar în continuare au rămas forţele şi mijloacele noastre. Nu au fost probleme de ordin medical (...). Sunt 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, conform AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, în cursul nopţii s-a putut interveni cu un utilaj pentru a căuta şi stinge focarele.

"Datorită intervenţiei prompte şi operative, incendiul nu s-a extins la construcţiile celorlalţi vecini din apropiere, manifestându-se la depozitul aflat în spaţiu deschis şi la o parte din asteriala unei construcţii administrative. De asemenea a mai ars o semiremorcă aflată în apropierea focarului", a mai anunţat ISU Argeş.

Substanţele scurse din incintă au ajuns într-un canal de fugă, fiind monitorizate de către pompieri, care au construit şi câteva baraje. Ulterior, specialişti de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea au acţionat pentru a inhiba acele substanţe.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seară, la o hală din localitatea Bradu, la sud de Piteşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT pentru populaţie din cauza degajărilor mari de fum.

Conform ISU Argeş, focul a izbucnit la un depozit de solvenţi aflat pe drumul 23. La faţa locului s-a intervenit cu 15 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, un echipaj CBRN şi o autospecială de salvare de la înălţime.

Pentru localizarea flăcărilor, care se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, în sprijinul echipajelor argeşene au fost trimise trei maşini de stingere de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Olt şi una de la ISU Giurgiu, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.